huis in opbouw

keuken

De keuken. Het standaard keukenblokje was er net nieuw ingezet, evenals de betegelde muur en de boiler boven de spoelbak.

In principe zat er een keukendeur omdat die wettelijk verplicht is; de WC zit direct links van het kozijn en er moeten officieel 2 deuren tussen de keuken en de WC zitten. Om ruimte in de keuken te besparen staat de koel/vriescombinatie in het halletje. De deur die je open ziet staan is de deur naar de badkamer.

Een extra plank aan de linkerkant van het fornuis; dat geeft ruim voldoende werkruimte, zelfs bij uitgebreide kookactiviteiten.

Het achtermuurtje is zilver geverfd, vooral om het eens uit te proberen (metaalkleurige muurverf was net nieuw op de markt). Door de flits, en de onregelmatigheid van de muur zit het op deze foto niet uit zoals in werkelijkheid.

Indiase metalen bordenkast boven het werkblad.

Langzaam krijgt het allemaal vorm. Lekker brede plank op de vensterbank levert nog meer ruimte op.

De basis is klaar. Tapijtje op de vloer zodat ik niet direct vanuit de badkamer op de kouwe tegels hoef te stappen.

Kleurig rekje met kruiden en alles wat ik nodig heb; precies zoals ik het in mijn hoofd had. (De keuken van een guesthouse in Sri Lanka waar ik goede herinneringen aan heb vormde de belangrijkste inspiratiebron.)

Oorpronkelijk had deze muur (en de muren in het halletje) een lambrisering. In eerste instantie had ik deze weggeschilderd, maar het was een hele verbetering om deze weer aan te brengen. Alle deuren hebben een letter gekregen opdat ik niet verdwaal in mijn paleis (haha).

Omdat ik de wit plasticen keukenkastdeurtjes en -lades niet vond passen bij de rest heb ik ze eraf gehaald en zelf was gemaakt.

De oorspronkelijke deurtjes netjes opgeborgen in de schuur, want ik denk niet dat ik ermee wegkom als ik deze laat hangen als ik wegga...

Het resultaat.